Havila Kystruten

Anders og Siri hos Bennett Ferie Asker har vært en på reise med Havila Kystruten og synes det var den perfekte måten å oppleve norskekysten på.
Siri Skaar Khan

Del

Havila Kystruten er et forholdsvis nytt tilskudd til kyststrekningen Bergen – Kirkenes som inntil 2021 har vært trafikkert av Hurtigruten alene. Havila har med sine 4 flotte skip inntatt strekningen som et friskt pust og har virkelig skapt et flott og konkurransedyktig produkt. De har stort fokus på å være bærekraftige og energieffektive. Skipene seiler på en hybrid løsning og kan dermed seile utslippsfritt i inntil 4 timer. De har tatt i bruk ny teknologi og skipene er veldig stillegående. I tillegg er de opptatte av å kunne tilby kortreist mat fra lokale produsenter og å minske matsvinnet.

Alle skipene er identiske og har avgang 3 til 4 dager i uken, både nordgående og sørgående. Anløpshavnene er de samme begge veier men det anløpes på forskjellige tider av døgnet. Så om man ønsker å ta hele rundreisen på 11 dager, vil det være ny natur og forskjellige opplevelser hver vei.

Det er en rolig atmosfære og god plass i fellesområdene om bord, selv om skipet er fullbooket.  


Fargevalgene på skipene er nøytrale og inspirert av hav, himmel, fjell og isbreer. Stilen er gjennomført gjennom hele skipet og en fin kontrast til det varierende landskapet som glir forbi utenfor vinduene, som stort sett er fra gulv til tak. Standardlugarene er romslig innredet med dobbeltseng (kan gjøres om til to enkeltsenger), og en liten sofa som kan res opp til ekstraseng, et lite bord og en skrivepult. Badet har en romslig dusj, og det finnes lugarer om bord som er handicaptilpasset. Det finnes også vannkoker og kaffe/te på lugaren.


Hovedrestauranten Havrand brukes til frokost, lunsj og middag. Frokosten gjennomføres som en kombinasjon av a la carte og buffet. Til Lunsj og middag serveres a la carte. Menyen til lunsj består av mange småretter, og man velger inntil tre retter om man har en helpensjon pakke. Middagsmenyen består av flere hovedretter hvor menyen også forandrer seg noe underveis for å gjenspeile råvarene i kystområdene man passerer. 


Hildringer spesialrestauranten om bord. Her serveres frokost for suite gjester mens restauranten er åpen for alle til middag. Bord må forhåndsbestilles og har man booket reise med fullpensjon koster for eksempel en 5-retters middag 395,- ekstra. Et måltid her tar smaksopplevelsene til nye høyder og kan virkelig anbefales.


På dekk 9 kan man nyte noe godt i glasset med panorama utsikt mot fjord, fjell og vakker natur. Her finner man baren Havblikk, som er det perfekte stedet å avslutte en dag full av opplevelser.


Forskjellige drikkepakker kan kjøpes om bord.


Er man sulten mellom måltidene kan man bestille småretter og bakervarer i Havly Cafe. I sommermånedene er baren Havbris på dekk 8 åpen. Ved Havbris finnes to Jacuzzier med fantastisk utsikt over fjell og fjord. Er været for kaldt, kan det kanskje friste med en tur i badstua? Ønsker man å trene underveis er det også ett velutsyrt trimrom om bord Havila Kystruten sine skip.


Utfluktsprogrammet er variert og tilpasset forskjellige ønsker og behov. Alt fra vandreturer, el-sykkelturer, rib, båtturer og bussturer kan både forhåndsbestilles og bestilles om bord. Jevnlig arrangeres en presentasjon om utfluktene om bord, slik at man får noe mer informasjon om hva disse inneholder.


Har man til gode å oppleve norsk natur lang kysten mellom vest og nord er en seiling med Havila Kystruten den perfekte måten å reise på. Vi legger opp turen slik det passer for deg og ditt reisefølge – enten det er en hel eller halv rundreise, en delstrekning eller flere.

 

Her er noen priseksempler på reise med Havila Kystruten:
 

Bergen – Kirkenes – Trondheim

3. - 13. september 2025

Seaview Superior Double lugar, fullpensjon inkludert:

Fra 34.750,- pr. person når 2 deler lugar


Trondheim – Bergen inkl. utflukt Atlanterhavsveien og besøk i Bergtattgruvene

7. - 8. april 2025

Seaview Superior Double lugar, fullpensjon inkludert:

Fra 6.450,- pr. person når 2 deler lugar